Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار شهر خبرگزاری فارس، امیر پیمانی مدیر امور فرهنگی شرکت عمرانی کارکنان شهرداری دریادداشتی درباره تهران و برگزاری نمایشگاه گردشگری گفت:تهران آنچنان محکم بر زمین پای می‌کوبند که انگار دنیا را با آنها قسمت کرده‌اند. رقص پارچه‌های رنگی، پیچیده در ساز و نقاره‌ی محلی، به فضای سرد نمایشگاه، جان دوباره بخشیده بود و روز دوم نمایشگاه، به یمن حضور گروه‌های استان‌های دیگر، پر جنب‌وجوش و هیجان‌انگیز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تهران چه برای عرضه داشت؟

کلانشهر تهران، از ری تا شمیران و از دارآباد تا کن، مهد تمدنی هفت‌هزار ساله است که علی‌رغم داشتن ظرفیت‌های ناب گردشگری، هیچ‌گاه مقصد گردشگری نبوده است. منظور از مقصد گردشگری بودن جایی، این است که  گردشگر، به قصد دیدن آنجا، عزم سفر کند. شهر مهاجرپذیر و شلوغ تهران، همواره به واسطه‌ی تمرکز امکانات و خدمات اداری و دولتی، مورد توجه بوده و همین مقوله، باعث به محاق فراموشی رفتن جاذبه‌های گردشگری آن شده است.

رخ‌نمایی اسکلت ۷۰۰۰ ساله‌ی بانوی اهل ری، از میان حفره‌ی خط انتقال گاز شهری، بار دیگر موضوع تمدن کهن ساکن در این گوشه از ایرانشهر باستانی را مطرح و توجهات را به خود معطوف ساخت.

از دیگر سو، رواج بازسازی خانه‌های قدیمی و تبدیل آنها به بوتیک‌هتل‌، چهره‌ی دیگری از تهران را نمایان ساخت.
اما آیا داشته‌های تهران در حوزه‌ی گردشگری به همین موارد معدود، محدود می‌شود؟

در کنار تمام ظرفیت‌های تاریخی و محله‌های شناسنامه‌دار شهر تهران که هر کدام گنجینه‌ای آکنده از خرده‌فرهنگ‌های بومی است، شاخه‌های متنوعی از گردشگری، همچون گردشگری مهیج، گردشگری سلامت‌محور، گردشگری خانوادگی، گردشگری صنعتی، طبیعت‌گردی و گردشگری خرید، ظرفیت‌های مغفول کلانشهر تهران است که به زعم کارشناسان، به دلیل پایتخت بودن تهران، تحت‌الشعاع چندپارگی مدیریت و نبود متولی واحد، قرار گرفته و آورده‌های مالی این دارایی ارزشمند تهرانی‌ها، مستحصل نشده است.

با این توصیف، شهرداری تهران، در دوره‌ی جدید مدیریت خود، با اشراف به این نکته، با شعار «تهرانِ دیدنی» و شرکت در نمایشگاه گردشگری، تلاشی قابل ستایش در نمایش ظرفیت‌های گردشگری شهری از خود نشان داد.
پانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته، با شعار گردشگری برای رشد فراگیر، فرصتی شد تا بر وجوه تاریک و روشن گردشگری شهری نور تابیده شود و نقاط قوت و قابل بهبود آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

حضور سه قطب گردشگرپذیر شهر تهران -دریاچه شهدای خلیج‌فارس، اراضی عباس‌آباد و برج میلاد- در کنار سایر متولیان امر گردشگری شهرداری تهران، به صورت متمرکز در قالب غرفه‌ شهرداری تهران، نوید آغاز اقداماتی است که در لوای شعار تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام، ضمن معرفی شهر تهران به عنوان یک مقصد گردشگری دیدنی، قصد دارد در مسیر تحقق درآمد پایدار برای شهر تهران قدم بردارد.

تعامل با الگوهای موفق حوزه‌ی گردشگری شهری ایران و جهان و نیز ارتباط مؤثر با UNWTO، راهی مناسب برای تبیین مناسب‌ترین الگوی ایجاد پیوستگی سازمانی بین بازیگران فعال در حوزه گردشگری شهریست.
خلاصه آنکه یکپارچه شدن مدیریت گردشگری در کلانشهرها، تنها راه نجات صنعت گردشگری شهری است و تهران نیز از این مهم، مستثنا نیست.

«تهرانِ دیدنی» تنها تلنگری است برای آغاز حرکتی بزرگ به نفع شهر تهران.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری شهری شهر تهران ی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۱۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:‌ بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت:‌ امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • تحقق شعار سال در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان اصفهان
  • شهرداری اصفهان بهترین مشتری دانش‌بنیان‌ها است/نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان مسئله‌محور باشد
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم