Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، روزنامه «الاخبار» در گزارش تحلیلی امروز سه شنبه خود درباره امروز سفر رئیس جمهوری روسیه تهران در چارچوب روند آستانه نوشت: برخورد بسیار گرم سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با یکدیگر در اجلاس اخیر کشورهای ساحلی خزر به تنهایی خود بیانگر سطح رابطه کنونی تهران و مسکو است و سفر امروز رئیس جمهوری روسیه به ایران نیز در این برهه زمانی تاکیدی بر این نکته است که دو کشور در مسیر تعمیق روابط خود در سطوح سیاسی، اقتصادی و نظامی متناسب با تحولات عرصه بین المللی گام برمی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته الاخبار، این سفر شش ماه بعد از سفر رئیس جمهوری ایران به مسکو در ۱۹ ژانویه گذشته و در سایه نزدیکی دیدگاههای دو کشور درباره مسائل بین المللی صورت می گیرد. 

الاخبار افزود: به تعبیر «میخائیل بوگدانف»  معاون وزیر خارجه روسیه، مسکو به تهران به عنوان "شریک مورد اعتماد" نگاه می کند و بر این اساس، روسیه «در نظر دارد همکاری‌ها با تهران را افزایش داده و تلاش‌ها را به‌ویژه در سایه فشارهای خارجی متحد کند» که «به‌رغم تلاش‌های دشمنان، (این اقدام) بهترین پاسخ به این چالش‌ها است». با این حال، این چالش‌ها مستلزم آن است که دو کشور در سطوح اقتصادی و تجاری تلاش زیادی انجام دهند تا به روابط مورد انتظار خود برسند، زیرا تهران امیدوار است سطح روابط از «معاهده روابط متقابل و اصول همکاری بین ایران و روسیه» که در سال ۲۰۰۱ میلادی امضا شد، به سطح مشارکت راهبردی مشابه قراردادی که ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی با چین امضا کرد، برسد". در این زمینه، نویسنده »الکساندر ساولیف« معتقد است که «نزدیکی روابط بین روسیه و ایران امری حتمی و اجتناب‌ناپذیر است و تاکتیکی نیست و ماهیت راهبردی دارد که تأثیر بسزایی در دستور کار منطقه‌ای از جمله قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه خواهد داشت.»

الاخبار در ادامه به جزئیات رشد همکاری اقتصادی بین ایران و روسیه در سالهای اخیر و حجم مبادلات دو کشور و توافقنامه های دوجانبه امضا شده در این زمینه پرداخت و افزود: تهران اعلام کرده است که فعالیت برای افزایش حجم تبادل تجاری بین تهران و مسکو به ۴۰ میلیارد دلار در سال در جریان است و بنا به گفته کارشناسان روس، مسکو اهمیت زیادی به مسیرهای حمل و نقل وتجارت جدید دارد که برای اقتصاد روسیه در شرایط کنونی بسیار مهم است. از این منظر، این کارشناسان احتمال اتخاذ تصمیمات مهمی را در ارتباط با اجرای گذرگاه حمل و نقل بین المللی بین شمال و جنوب (در امتداد شهر سن پترزبورگ و دریای خزر و ایران و آب های خلیج فارس تا اقیانوس هند) را بسیار وارد می دانند. به گفته این کارشناسان، این مسیر زمان رسیدن کالاها از روسیه به هند را از ۴۰ روز به ۲۰ روز و هزینه را به میزان ۳۰ درصد پایین می آورد.

این روزنامه با اشاره به چالش های پیش روی مسکو در عرصه تجاری افزود: مسکو اهمیت جغرافیایی اقتصادی راههای تجارت جایگزین را برای اقتصاد روسیه درک می کند و به طور مشخص، در این راستا بود که محموله سه کانتینر چوب و آلومنیم، سفر خود را از خاک روسیه از طریق شهرهای آستراخان و بندر انزلی ایران به سمت بندرعباس در جنوب ایران در مسیر بندر ناواشیوا هند آغاز کرد و همچنین براساس توافقنامه جدید مسکو و تهران ۱۰ تن کالای روسیه از طریق ایران به سایر کشورها از مسیر گذرگاه "شمال - جنوب" ترانزیت خواهد شد. همچنین درهمین چارچوب، اولین قطار باربری روسی حامل کالا در مسیری بیش از هشت هزار کیلومتری از روسیه وارد قزاقستان و ترکمنستان و در ادامه وارد ایران شد تا از طریق بندر شهید رجایی در کنار خلیج فارس رهسپار مقصد دریایی خود شود. به عقیده کارشناسان، بزرگترین تحول مورد انتظار می تواند، توافقی کامل درخصوص یک منطقه آزاد تجاری (FTA) با اتحادیه اقتصادی اوراسیا باشد که جایگزین توافقنامه موقت تجارت آزاد می شود که در سال ۲۰۱۹ میلادی اجرایی شد و تأثیر مثبتی بر تجارت دوجانبه داشت.

روزنامه الاخبار نوشت: «یوگنی سوبر» نویسنده  روسی در مقاله ای که در روزنامه «زفترا» منتشر شد، ابراز عقیده کرد که «روسیه و ایران چارچوبی را برای جهانی جدید می‌سازند».

به نوشته روزنامه الاخبار، روسیه همچنین در زمینه مالی می خواهد از تجربه طولانی ایران در مقابله با تحریم های غرب استفاده کند. 

این روزنامه افزود: در مقابل همه این تحولات، آمریکا محتاطانه به نتایجی که سفر رئیس جمهوری روسیه به تهران به همراه خواهد داشت، نگاه می کند.

الاخبار در ادامه گزارش خود درباره نشست سران سه کشور ایران و روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه برای حل و فصل بحران سوریه نوشت: به طور مشخص درخصوص سوریه، روند آستانه تنها مسیر فعال کنونی در ارتباط با بحران سوریه است و انتظار می رود که نشست سه جانبه یاد شده درها را به روی دستیابی به راه حل هایی بین آنکارا و دمشق بازکند.

برچسب‌ها رجب طیب اردوغان سوریه ولادیمیر پوتین سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان سوریه ولادیمیر پوتین رجب طیب اردوغان سوریه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روند آستانه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۶۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا  از تاس، وزارت کشور به اتهاماتی که به لیتویننکو وارد شده است تا در این فهرست قرار بگیرد، اشاره‌ای نکرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش آلکسی دانیلوف را از ریاست شورای امنیتی و دفاع ملی این کشور برکنار و لیتویننکو را جایگزین وی کرد. لیتویننکو پیشتر رئیس سرویس اطلاعات خارجی اوکراین بود.

وزارت کشور روسیه پنجشنبه شب همچنین «والنتین نالیوایچنکو» قانونگذار اوکراین را نیز در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

وی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رئیس رئیس امنیت اوکراین بود. نالیوایچنکو به فراخوان برای خشونت علیه نیروهای نظامی روسیه متهم شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه
  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • پایان پوتین؟!
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • پایان پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سرنگونی پوتین؟!/ او گورباچف نیست/ بعید است صاعقه دوبار به یکجا اصابت کند!
  • سقوط پوتین؟ شاید آرزو بر جوانان عیب نیست / گورباچف مایه عبرت ولادیمیر پوتین شده است / چرا روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط متفاوت است